Βασιλικός Πολτός

Βασιλικός Πολτός: Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες.

Πασίγνωστος για την εξαιρετική θρεπτική του δύναµη, ο βασιλικός πολτός περιέχει πολύ μεγάλο ποσοστό σακχάρων, λιπιδίων, πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, µε αποτέλεσµα να χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία ως θρεπτικό και επανορθωτικό συστατικό.

Διεγείρει συγκεκριμένα τον μεταβολισμό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος άρα διώχνει την κόπωση αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου από τους ιστούς και δρα απευθείας και διεγείρει τα επινεφρίδια. Χαρακτηριστικό για το βασιλικό πολτό είναι και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες: βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β4, Β5, Β6, Β7, Β8, Β9, Β12 και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη C, D, A και Ε. Μειώνει τις ρυτίδες, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στην αντιγήρανση, ενισχύει τη σφριγηλότατα της επιδερμίδας και της προσφέρει μοναδική λάμψη και αναζωογόνηση.