Πρόπολη

Πρόπολη: Η πρόπολη περιέχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ουσίες οι όποιες δρουν επιλεκτικά. επιτίθενται στα παθογόνα βακτήρια και τους τοξικούς μύκητες χωρίς να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν επηρεάζει τη φυσική μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου. Δρα κατά των ιών και είναι ισχυρό αντιβιοτικό και αντιπαρασιτικό.

Εχει την ικανότητα να καταστρέφει ή να σταματά τον πολλαπλασιασμό ενός μεγάλου αριθμού βακτηρίων όπως σταφυλόκοκκων , στρεπτόκοκκων. Είναι αποτελεσματική κατά των μολύνσεων από ιούς όπως της γρίπης και του έρπη. Η αντιφλεγμονώδης δράση της καλύπτει την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Διεγείρει το σχηματισμό των κυττάρων και των ιστών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εχει επουλωτική δράση Χρησιμοποιείται σε κρέμες καλλυντικών επειδή δυναμώνει τον ιστό του δέρματος , σε γαλακτώματα καθαρισμού, για την θεραπεία της ακμής και ως μάσκα προσώπου. Η πρόπολη αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Στη δερματολογία και στην κοσμετολογία εξασφαλίζει τη λάμψη και την στιλπνότητα του δέρματος.